Waterdichtheid horloges

In de volgende tabel vind je een overzicht van het soort gebruik waarvoor het waterdichte horloge geschikt is, afhankelijk van de opgegeven waterbestendigheidsdiepte:

Waterdiepte (in meters)

Waterdruk (in bar)RegendruppelsDouchenBadderenZwemmen (chloor)Diepzeeduiken

30 m 

3 Bar 

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

50 m 

5 Bar 

Ja 

Nee

Nee

Nee

Nee

100 m 

10 Bar 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 

Nee

200 m 

20 Bar 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 


Waterbestendigheid

Bij Valmano worden alle specificaties van de waterdichtheid weergeven in DIN 8310. Je vindt de waterbestendigheid van het horloge gegraveerd op de achterkant van het horloge. Soms vind je de informatie ook op de wijzerplaat. Bovendien vind je de informatie over waterbestendigheid in degebruiksaanwijzing. Als je nog steeds niet zeker bent, ga dan niet met uw horloge het water in - of neem contact op met ons.

Waterbestendigheid is geen permanente eigenschap. Als je regelmatig met het horloge wilt zwemmen, moet het jaarlijks worden gecontroleerd. De reden hiervoor ligt in de ingebouwde afdichtingselementen, die in hun werking en bij dagelijks gebruik achteruitgaan. De afdichtingen en ook de onderdelen van het uurwerk zijn dus onderhevig aan een natuurlijk verouderingsproces, dat kan worden versneld door b.v. zweet, zuren. Door deze externe factoren kan de waterbestendigheid niet voor de hele levensduur van een horloge worden gegarandeerd.

De bar specificaties zijn niet gelijk te stellen met de corresponderende waterdiepte! Hoewel een druk van 3 bar overeenkomt met een waterdiepte van 30 meter, zijn dit testdrukspecificaties die in testopstellingen worden bereikt. Bij gebruik in water kunnen deze drukgrenzen worden overschreden op punten die zich zelfs op geringere diepte bevinden en zo leiden tot het binnendringen van water.

Als je niet zeker bent, gebruik het horloge dan niet in water. Dit verlengt de levensduur van het horloge en kan dure reparaties besparen.

Permanente waterbestendigheid kan niet worden gegarandeerd.

** Ten opzichte van de adviesverkoopprijs