RECHTS OF LINKS: 10 ETIQUETTE TIPS VOOR HET DRAGEN VAN JE HORLOGE

Hoe laat het ook is - één ding is zeker: een modieus horloge is onmisbaar voor de stijlvolle man. 

VALMANO magazine vertelt je de etiquetten waar je op kunt letten, bij het dragen van je horloge!


Ontdek hier alle herenhorloges.


 
1. Om welke pols draag je het horloge?

De vraag: "Om welke pols draag je het horloge" is eigenlijk makkelijk te beantwoorden, nietwaar? Het horloge wordt altijd aan de linkerkant gedragen, tenminste, dat is wat altijd gezegd wordt. Deze 'vuistregel' is echter niet meer zo vastgeroest. Desalniettemin zijn er enkele etiquetteregels.
 
'Je horloge draag je altijd om je linkerpols'

Linkshandigen denken hier toch echt anders over. Zij geven er de voorkeur aan het horloge aan de niet-dominante hand te dragen, in hun geval aan de rechterhand.

Dit betekent dat je prima het horloge om de rechterpols kunt dragen, zolang je maar doet alsof je linkshandig bent ;). 

In principe zijn deze regels echter niet meer bindend. Afhankelijk van de gelegenheid en de omgeving kun je je afvragen of je de draagkant hierop aan wil passen!

2. Hoe groot mag het uurwerk zijn?


Bij een polsomtrek van 18 cm mag de kast niet groter zijn dan 40 millimeter – volgens de vuistregel. 
 
3. Lederen of roestvrijstalen polsbandje?

Een herenhorloge met een lederen armband maakt het horloge subtiel en 'eenvoudig'. Met een glanzend bandje van roestvrijstaal sta je automatisch wat meer in het middelpunt. Het voordeel van de roestvrijstalen armband is dat hij bij vrijwel elke outfit past.

 
4. Understatement of laten zien wat je hebt?

Vermijd een overdreven, nouveau riche stijl. Te veel bling-bling kan geforceerd overkomen. Horlogekenners waarderen juist een stijlvol understatement. Kies je voor een duur en opvallend horloge? Kies er dan voor om te compenseren in de rest van je outfit. 


5. Hoe hoog boven de pols draag je het horloge?

Iets boven de pols. Hierdoor krijgt het horloge een stijvolle en verzorgde uitstraling. Als je casual kleding draagt, kan je het horloge iets lager dragen, bijvoorbeeld net onder de mouwen.

 
6. Hoe strak draag je het horloge?

Niet te strak, want dat kan huidvlekken veroorzaken. Vuistregel (ja, alweer): er moet ongeveer een pinkbreedte tussen de horlogekast en je pols zitten als het horloge omzit. 

 
7. Is een smartwatch stijlvol?

Waarom niet? Tegenwoordig zijn er digitale alleskunners in bijna elk design. Maar let op: de kans bestaat dat je te veel bezig bent met je smartwatch vanwege de eindeloze functionaliteiten! 

 
8. Rond of vierkant?

Ronde horloges zijn klassiekers en zijn net zo trendy als vierkante exemplaren. Hier geldt geen regel: draag gewoon wat bij jou past!


9. Welk horloge draag je naar je werk?


Werkzaam in een creatieve branche? Dan kun je gerust wat afwijken van de algemene dresscode. Hoe formeler de werkomgeving, hoe meer bescheiden het polshorloge mag zijn. 

 
10. Smaak & persoonlijke stijl 


Ondanks deze tips, willen we je op het hart drukken dat het horloge bij je stijl moet passen. Zeker in de geüniformeerde wereld van het zakenwereldje, maak je met een bijzonder horloge een absoluut fashion statement. 

** Ten opzichte van de adviesverkoopprijs